Categorii Blog

Cele mai recente articole

Comentarii recente

 • WillieLes
  Онкопре...
 • okexauj
  http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin...
 • pkaxitiucep
  http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin...
 • DustinRasia
  Случает...
 • opuledijiduwo
  http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ -...
Tipuri de nebulizatoare
18
Jun
0
Admin Minut Blog Home
Tipuri de nebulizatoare

Cu precadere in sezonul rece atat adultii, cat si cei mici avem de-a face cu febra, gat rosu,  stranutul, tusea si toate celalalte simptome asociate unei  viroze repiratorii, rinite alergice sau a oricarei alte afectiuni din sfera ORL.

Dupa o vizita la medicul care care iti va recomada cea mai buna solutie de administrare a unor medicamente, siropuri sau injectii, exista momente cand te gandesti si la o alta alternativa: folosirea unui nebulizator, de ce nu!

In primul rand este o metoda standardizata, fara efecte adverse si cu administrare non-invaziva.   Deci de utilizat in siguranta si fara durere.

 Al doilea avantaj este acela ca este o cale ideala de administrare a diveserselor solutii medicamentoase indiferent de varsta pacientului. Pot beneficia de acest avantaj toti membrii familiei.

 Un alt plus in cadrul acestei metode este acela ca actiunea sa este tintita, locala, deci si timpul afectat tratamentului va fi mai scurt, medicamentul  isi va manifesta efectele mult mai usor si mai rapid datorita faptului ca ajunge la sursa neplacerii, iar acele microorganisme raspunzatoare de sincopa de sanatate vor intra din plin in contact cu o cantitate suficienta de medicament menit sa le inactiveze. Apropo, cantitatea aceasta de medicament este in concentratia potrivita, daca ar fi sa facem o comparatie cu administrearea orala sau injectabila vom putea remarca ca substanta administrata pe aceste cai pierde din concentratia initiala pe drum catre locul de actiune, se raspandeste in diverse alte localizari din corp. In acest fel poate aparea riscul de afectare a acestor localizari – acele efecte advese ce sunt stipulate in oricare prospect de medicament.  Si probabil ca ai remarcat ca rubrica de efecte advese este de cele mai multe ori mult mai voluminoasa decat oricare alta rubrica din prospect.

Majoritatea medicamentelor administrare ca aerosoli, pe cale nazala prin intermediul nebulizatorului au ca principal efect  actiune vasoconstrictoare, ceea ce va duce la usurarea congestiei nazale. 

Dar ce face efectiv acest aparat de nebulizare?  Cum reuseste el sa transforme un medicament intr-o cale eficienta de restabilire a sanatatii?

Ei bine, medicamentul  in stare lichida din interiorul compartimentului de nebulizare va fi transformat de mecanismul intern al nebulizatorului in  particule de ordinul micronilor in stare aproape gazoasa, denumirea lor fiind aerosoli. 

Acelasi fenomen se manifesta si in natura, mai ales in cazul in care ai fost la mare si ai beneficiat de particulele ionizate de sare atat de fine raspandite in primele ore ale diminetii pe plaja marilor si a oceanelor. Multi doctori recomanda expunerea la acesti aerosoli pacientilor cu afectiuni respiratorii.

Adiacent,  poate aparea o noua intrebare: care dintre toate tipurile existente de nebulizator este cel potrivit pentru mine? 

Haideti sa discutam avantajele fiecarui tip de aparat:

 • Nebulizatorul cu piston (cu compresor) – acesta comprima volumul de medicament si lichid din compartimentul de nebulizare la o viteza foarte mare, iar vaporii de administrare vor fi administrati usor aprope fiecarui pacient. 
 • Spunem ”aproape fiecarui pacient” deoarece, datorita dimensiunilor apreciabile si a sunetului produs in starea de functionare  de aparat, exista cateva categorii de pacienti, cum ar fi copiii sau persoanele sensibile la stresul fonic care suporta destul de greu asemenea tratament.  
 • Ca avantaje in cazul achizitionarii acestui tip de aparat este preult de achizitie mai scazut, iar valvele de otel special cu care este dotat asigura o functionare stabila si indelungata in timp.
 • Nebulizatorul  cu ultrasunete si membrana mesh - este la ora actuala tipul de nebulizator cel mai performant, prin mecanismul ce include un cristal piezoelectric ce vibreaza la frecvente inalte are avantajul de transfer mai rapid si mai silentios a medicamentului , notabile ar fi si dimensiunile reduse ale aparatului, care este portabil. Deci poate fi folosit oriunde si oricand.  Este extrem de silentios, insa pretul este mai ridicat.

De mentionat ca alaturi de nebulizatoare se vor achizitiona si kituri de nebulizare (incluzand tub, masca pentru copii, masca pentru adulti, dispozitive pentru gura si pentru nas) care, periodic vor necesita o sterilizare dupa fiecare utilizare, iar filtrul intern si rezervorul de nebulizare - tot din notiuni igienice vor necesita  o inlocuire o data la 3, respectiv la 6 luni.

Acestea fiind spuse nu ne ramane decat sa-ti uram sa ai parte de sanatate deplina, iar daca ne vei intreba ce  fel de nebulizator folosim pentru noi sau micutii nostri  in cazul in care avem cate ceva de rezolvat in sfera ORL  iti putem facem urmatoarele recomandari:

http://www.minut.ro/nebulizator-minut-hi-neb-cu-piston-si-compresor.html

http://www.minut.ro/nebulizator-minut-nulife-cu-piston.html

http://www.minut.ro/nebulizator-ultrasonic-cu-membrana-mesh.html

Ganduri bune!

Lasa un comentariu